Jesteś tutaj:
  1. Start
  2. Jadłospis

Jadłospis

Data

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Poniedziałek

 13.05

Płatki jaglane na mleku (200ml). Chleb razowy z masłem (40g). Polędwica sopocka (15g), sałata, pomidor, ogórek kiszony, szczypiorek (15g). Herbatka owocowa (150ml).

Zupa pomidorowa z makaronem, śmietaną i natką pietruszki (250ml). Pałka z kurczaka (100g). Ziemniaki z koperkiem (100g). Mizeria z ogórków ze śmietaną (100g). Kompot z owoców mieszanych lub woda mineralna (150ml).

Budyń waniliowy(120g). Pieczywo chrupkie. Mandarynka.

Wtorek

 14.05

Kawa zbożowa na mleku (200ml). Chleb familijny z masłem. Szynka gotowana (40g), sałata masłowa, rzodkiewka, ogórek zielony (15g). Herbatka owocowa (150ml).

Zupa grochowa z ziemniakami, włoszczyzną i natką pietruszki (250ml). Pierogi z serem białym w polewie truskawkowej (150g). Kompot z owoców mieszanych lub woda mineralna (150ml).

Grahamka z masłem (40g). Kiełbasa krakowska (15g), sałata, pomidor, szczypiorek (15g). Herbatka miętowa (150ml).

 Środa

 15.05

Kaszka kukurydziana na mleku (200ml). Chleb graham z masłem (40g). Pasta jajeczno – serowa ze szczypiorkiem, rzodkiewka, papryka (15g). Herbatka owocowa (150ml).

Zupa krem z zielonych warzyw z grzankami ziołowymi (250ml). Spaghetti bolognese z mięsem, warzywami i serem mozzarella (120g). Surówka z kapusty młodej z koperkiem (100g). Kompot z owoców mieszanych lub woda mineralna (150ml).

Ciasto biszkoptowe. Sok naturalny owocowy (130ml).

Czwartek

 16.05

Płatki gryczane na mleku (200ml). Chleb razowy ze słonecznikiem z masłem (40g). Filet z indyka (15g), sałata, rzodkiewka, ogórek zielony (15g). Herbatka owocowa (150ml).

Zupa kapuśniak z kiszonej kapusty z włoszczyzną i ziemniakami (250ml). Paluszki rybne w chrupiącej panierce (80g). Ziemniaki z koperkiem (100g). Fasolka szparagowa z masłem i bułeczką (60g). Kompot  owoców mieszanych lub woda mineralna (150ml).

Ryż prażony z jabłkiem i cynamonem w polewie jogurtowej (130g). Bułeczka z masłem.
 

Piątek

 17.05

Kakao naturalne na mleku (200ml). Chleb rodzinny z masłem (40g). Szynka drobiowa (15g), sałata, mix warzyw (15g). Herbatka owocowa (150ml).

Zupa barszcz biały z włoszczyzną, ziemniakami i jajkiem (250ml). Ratatouille – potrawka z warzyw i kaszy kuskus (120g). Słupki ogórka kiszonego (100g). Kompot z owoców mieszanych lub woda mineralna (150ml).

Deser z twarożku z brzoskwiniami (120ml). Chałka z masłem (40g).